.

Transmediumskap eller kanalisering, som många andra former av andlig kommunikation, är väldigt missförstått. De senaste åren har ett antal medier kallat sig själva 'trans'-kanaler, när faktum är att de inte arbetat under ett riktigt transtillstånd och detta har blivit en källa till stor förvirring för många.

 

När andevärlden länkar ihop sig med ett medium utövar kommunikatören från andevärlden varierande nivåer av kontroll av medvetandet hos mediet till en högre eller lägre nivå. Detta varierar, beroende på anledningen och förutsättningarna för kommunikation, såväl som mediets kunskap att låta sig själv bli kontrollerad.

 

Trans är ansett som den starkaste graden av kontroll, men även här varierar graderna av transkontroll: från lätt trans till en mycket djup trans. Djup trans används först och främst inom fysiskt mediumskap.

 

Det finns många faktorer som indikerar ett genuint transtillstånd. Ett genuint transtillstånd är ett starkt delande av de mentala och fysiska energierna samt medvetande mellan mediet och andevärldens kommunikatör. Generellt - men inte alltid - kan man säga att det manifesteras i mediet på följande sätt:

 

· Hjärtslagen saktar ner · En djup och sakta andning · Inga snabba ögonrörelser, s.k. REM (Rapid Eye Movement). · Kroppstemperaturen sjunker · En starkt reducerad reaktion på beröring och smärta

 

Tack vare att andevärldens kommunikatör pratar direkt igenom medvetandet hos mediet - istället för att mediet berättar vad som mentalt ges till honom eller henne - blir rösten, gesterna och generellt hur de talar förändrat till vad som är normalt för mediet.

Vad betyder det att bli kontrollerad av andevärlden?

 

För det första betyder det INTE att mediet, på något vis, blir besatt av andens personlighet. Ej heller betyder det att mediet lämnar sin kropp och anden går in i den.

 

Mediumistisk kontroll betyder delandet av de mentala och fysiska energierna mellan mediet och andevärldens kommunikatör eller operatör. Kontroll betyder ett telepatiskt band eller överenskommelse mellan de två. Hur starkt deras band är avgör graden av kontroll. Kontroll kan variera allt ifrån inspirerade tankar, till medveten kontroll, till lätt trans, till djup trans, till mycket djup trans. Det beror helt på arbetet som ska göras och att mentala och fysiska energier finns att tillgå för den andliga kommunikatören eller operatören.