Mia har jobbat som professionelt medium i över 20 år och är den enda i Norden som jobbar som lärare och kursorganisatör på det prestigefulla colleget Arthur Findlay / Stansted Hall där hon också har gjort sin lärarutbildning. Hon har också tagit sitt CSNU ett certifikat för public speaking & demonstration i SNU´s reg.
 
Hon jobbar även med psychic art ( Andlig konst ) och gör själsbilder men också porträtt från andra sidan.
 
Hon har i Sverige startat upp Speak of Spirit som är ett trossamfund och som hon driver tillsammans med Carina Tanaskovic. De försöker sätta Spiritualismen på kartan igen men på ett rationellt sätt där den kristna influensen som påverkat spiritualismen så hårt plockas bort.
 
Hon försöker höja kunskapsnivån om spiritualismen och tror på samarbete & gemenskap. Deras utbildningar följer samma hårda skola som hon själv har gått genom SNU och har ett samarbete med många kompetenta lärare just från Arthur Findlay College.
 
Hon har en gedigen erfarenhet så som från livet själv men också genom alla hennes resor över världen som just medium.
 
Hon inser att man aldrig blir färdiglärd utan det är en ständig utveckling och gör fortfarande resor där hon kan utveckla sig och få mer förståelse för både sig själv och sitt arbete som medium.
 
Hon har lärt upp ett flertal duktiga medium under sina år som lärare och tröttnar aldrig på att se utvecklingen som sker i varje individ oavsett om det handlar om just deras förmåga eller deras egen andliga utveckling.
 
Kvalitet, etik och moral är viktigt och Mia brukar säga att det finns inga ursäkter för ett dåligt arbete utan ansvaret ligger hos mediumet själv. Om vi plockar bort ursäkterna och tar ansvar för vårt arbete och inte är så rädda för att göra fel skulle vi ha fler duktiga medium än vi har i dag. Det är också extremt viktigt att kunna skilja på sin intuion / psychic förmåga och den mediumistiska energin och inte lägga över ansvaret på andevärlden och tro att all information vi får faktiskt kommer därifrån. Sunt förnuft och veta sina begränsningar